Categories
Hus og have Livsstil og Mad

Sådan dyrker du mikrogrønt

Mikrogrønt er de små spæde små planter, som kan dyrkes året rundt under de rigtige betingelser. På Heimdalgaard dyrkes bæredygtigt og økologisk i drivhuset, se udvalget af mikrogrønt her.

Det er meget nemt selv at dyrke i vindueskarmen eller i drivhuset. Det tager typisk kun ca. to uger, og så er det klar til straks at blive brugt i maden. Der er mange forskellige arter indenfor mikrogrønt, den mest populære er nok karse som bliver dyrket af mange. Der findes også arter som basilikum, broccoli, radise, koriander, radise, rucola, solsikke og ærter. Mikrogrønt består typisk af en stilk, hvorpå de små kimblade sidder i toppen. Den lille stilk bliver kun op til to cm. Herhjemme bruges mikrogrønt ofte på restauranter til at give det sidste twist på retten og fordi det ser super godt ud på næsten alle madretter. Flere og flere restauranter er også begyndt at bruge de små planter som en reel ingrediens i en ret, måske endda hoved indgrediensen.

Sådan dyrker du mikrogrønt

Mikrogrønt spirer i jorden
Mikrogrønt spirer i jorden

Det skal du bruge:

  • Såbakker
  • Såjord eller priklejord
  • Mikrogrønt frø
  • Vand

Sådan gør du:

Læg et lag jord på ca. tre centimeter i såbakken. Jorden skal herefter trykkes let sammen, så den bliver lidt kompakt.

Vand jorden godt igennem så den er fugtig. Den skal ikke sejle i vand, men der skal stadig være godt med fugtighed.

Drys mikrogrønt frøene ud over jorden, og vand herefter lidt igen, så frøene får forbindelse med jorden.

Brug noget, som kan holdes fugtig til at lægge over frøene, f.eks. en avis, så de holder sig fugtige indtil de spirer.

Nu skal du bare vente på at dit mikrogrønt kommer frem, der går som regel 2-3 dage før de første spirer begynder at komme. Når de er begyndt at spire, fjerner du overdækket og lader dem herefter få godt med lys. Efter en til to uger har du lækkert mikrogrønt. Bemærk mikrogrønt ikke må få direkte sol i starten.